PÎK: Wan’da irade gaspına karşı çıkmak hepimize farzdır

Partiya Îslamiya Kurdistan (PÎK), AKP-MHP faşist rejiminin Türk hukukuna bile sığmayan bir şekilde Wan halkının iradesinin Türk Adalet Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu’nun ortak oyunu ile gasp edilmesine tepki gösterdi.

PÎK AÇIKLAMA

PÎK Genel Başkanı Hikmet Serbilind, yaptığı yazılı açıklamada “Türk devletinin halkımızın kazanımlarına yönelik zulmü, baskısı ve iradesini gasp etmesine karşı çıkmayı, kendimize bir görev olarak görüyoruz” dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Wan’da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan, Wan halkının iradesiyle seçildi. Buna rağmen AKP ve MHP iktidarı tarafından hukuk dışı bir tuzakla, DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın memnu hakları elinden alınarak, kendi adayını seçimlerden önce kayyum olarak atama hazırlığı yapıldığı anlaşılmaktadır. İktidar, Wan’daki seçim sonuçlarına müdahalesiyle Kürt halkı üzerinde tam bir tahakküm kurmayı amaçlıyor. DEM Parti adayı Abdullah Zeydan yüzde 55,48 oyla halkın desteğini alarak seçildi. Buna rağmen AKP-MHP iktidarı adalet, hak, hukuk ve demokrasiyi ayaklar altına alarak Van halkının iradesini gasp ediyor.”

Erdoğan’ın balkon konuşmasındaki “halkın iradesine saygılıyız” ifadesinin Kürt halkı için geçerli olmadığının ortaya çıktığı belirtilen açıklamada şunlar vurgulandı: “İradesi gasp edilen bir halkın iradesine sahip çıkmak, hak ve adaletin tecellisi için, zalim gaspçılara karşı meşru yoldan mücadele vermek hepimizin üzerine farzdır.”